Vanha vuosi, vanhat kujeet

Tänään saimme MC Krampin lauantailenkillä nauttia kaikenlaisista ajoalustoista – pehmeästä upottavasta lumesta, kurasta, kuivista ja täysin sulista metsäpoluista, jäätiköstä, kuivasta ja märästä asfaltista. Oikeastaan vain puuterilumi ja kova hanki jäivät kokematta. Koko porukka (Oz, Jussi, Kake, meitsi) oli varustautunut nastarenkailla, joten meno maistui pääosin jäisillä poluilla eikä vauhtia tarvinnut ainakaan pitojen puutteessa hillitä.

Liike-epäterävyydestä voi päätellä, että ns. täysii mentiin.

Itse onnistuin saamaan snakebiten tubeless -takarenkaaseen, joten sisurin asennukseksihan se meni. Myös käyttämättömyyttään kiiltävä Spessun Fat Boy -pumppu sai tulikasteensa, ja kovasti olivat kaikki yllättyneitä kun se rykäisikin suolensa pihalle. Ensimmäistä kertaa käytössä ollut härveli osoittautuikin minipumpun asuun naamioituneeksi mini-jalkapumpuksi. Tarinan opetuksellinen anti tänään: korkeaprofiilisen kuituvanteen kanssa myös kannattaa käyttää riittävän pitkillä venttiileillä varustettuja varasisureita; helpottaa pumppaamista kummasti kun venttiilin reiästä pilkottaa muutakin kuin prestan sulkuruuvi.

Kuva: Jussi Heikkilä
Vauhti vaatii veronsa, ja rengastöihinhän sitä jouduttiin.

Koitettiin Kaken kanssa pitää keulilla vauhtia ja pressa ihmettelikin, että uskaltaakohan tässä kahvitaukoa edes mainita. No tokihan lenkillä kahvit juotiin, tällä kertaa Messilän Laason rinnekahvilassa. Hyviä olivat lumipullat. Aikataulupaineista johtuen sipaisimme kahveelta melko suoraviivaisesti takaisin Siirille ja siitä sitten kotiin kärvistelemään vanhan vuoden rippeitä. Kyllä Krampin porukkalenkkiin kelpaa vuosi päättääkin.

Omasta ja edustamani maastopyöräkerhon puolesta toivotan kaikille erittäin kilometririkasta uutta vuotta 2017 ja toivon aktiivista osallistumista porukkalenkeille vastakin.