Tahko MTB 2017

Tahko MTB viikonloppu on jälleen takana ja MC Kramppi oli jälleen paikalla, vaikkakaan ei yhtä näkyvästi kuin viime vuonna, kun MC Krampin kuskeja oli useampikin ajamassa MC Krampin edellisenä talvena lanseeraamissa ajopaidoissa.

Etualalla Jussi ja taustalla Tase.

Viime vuodesta mieleenpainuvimpia kramppilaisten suorituksia oli Mikan kolmen tunnin haamurajan tavoittelu ja kolmen kramppilaisen läpiajama 240 kilometrin kilpailu. Kramppilaiset olivat listan viimeisiä, mutta olivat kuitenkin maaliin tulleiden listalla. Lähtölistasta oli kuitenkin lähes puolet pudonneet pois. Mika jäi pari minuuttia tavoitteesta.

Ennen viikonloppua krampin foorumilla oli jopa pientä pahoittelua pienestä osallistujien listasta. Vain viisi kramppilaista lähti kisaan. Yksikään ei krampin paidassa. Harri Saarinen ajoi totuttuun tapaan Orimattilan Toiveen väreissä. Taisto Karjalainen Seco Toolsin sponssipaidassa ja Marko Uitto, Kari Matilainen ja Jussi Heikkilä Lahden pyöräilijöiden paidassa.

Mitali kaulassa on Markollakin hymy herkässä.

Joidenkin tuohtuneisiin mielipiteisiin paidan väristä Markolla oli hyvä vastaus. Kisan maksaja valitsee paidan värin. Aina kun osallistumismaksu tulee omasta kukkarosta on paita MC Krampin.

Kramppilaisista etukäteen mielenkiintoisimmat nimet olivat Kake ja Marko, joiden kunto kevään aikaisempien kilpailujen perusteella tiedettiin vahvasti nousujohteiseksi. Lisäksi kyseiset kaksi miestä ovat vieläpä krampin taitavimmat kuskit teknisessä maastossa. Jussilla on menossa välivuosi asuntopoliittisten ja motivaatioteknisten syiden takia. Tasenkin tiedetään viettäneen viime vuosia vähemmän aikaa pyörän päällä työkiireiden takia. Vuosikymmen takaperin hirmuvireessä ollut vanhan liiton enduroässä Hapenkin tiedettiin olevan nautiskelemassa Nilsiän maisemista.

Kake kotimaan isojen nimien joukossa.

Kuuman ryhmän lähdössä Marko ja Kake mittelivät pitkään keskinäisestä paremmuudestaan.. Pitkään Kake jo luulikin kisasta tulee Aulangon uusinta ja Markon pysyvän hienoisesti edellä. Lopulta kuitenkin Tuulivaaraa edeltävillä tiesiirtymillä Kake onnistui karkaamaan Markolta. Maalissa aika 3.06.58. Sijoitus 68. Marko tuli maaliin puolitoista minuuttia myöhemmin ajalla 3.08.27. Sijoituksen ollessa 77 ja yli 50 vuotiaiden sarjassa 2.

Stravassa Kaken suorituksia on kramppilaisten keskuudessa ihmetelty jälkeen päin. Kinahmi 2lta laskussa Kalkkiruukin huollolle päin mies ajoi Strava segmentillä KOMin jaetulla yhteissijalla Simo Sohkasen, Henri Ojalan ja Olli Miettisen kanssa. Harmi että Marko ei ole Stravan käyttäjiä. Tässä kisan vaiheessa Kaken murheena oli että Uitto menee karkuun! Lisäksi loppulaskun serpentiinien sekmentti meni Kakelta 7. parhaalla ajalla.

9.15 lähtöryhmässä matkaan lähtenyt Taisto Karjalainen kärsi kisassa krampeista ja onnistui pääsemään maaliin ajassa 4.13.03 sijaluvulla 532.

Puoli kympin lähtöön itsensä järjestänyt Jussi Heikkilä ajoi täysin ongelmattoman ajon. Vauhdin jakokin oli onnistunut ja mies yllättyi positiivisesti alitettuaan 4 tuntia mielestään olemattomalla kunnolla. Ajaksi tuli 3.55.43 sijoituksen ollessa 384.

Hape ajoi ensin yötahkon 60 kilometriä aikaan 4.41.10 sekuntia ja jatkoi Tahkon poluista nautiskelua vielä päivälläkin 45 kilometrin matkalla ajalla 3.26.52.

Eemil Uitto

Marko Uiton poika Eemil oli aivan hurjassa kunnossa. Aika 2.39.40 oikeutti yleisessä sarjassa sijoitukseen 5. Junnusarjassa luonnollisesti voitto kotiin. Lisäksi vielä joukkuekisan kolmas sija. 60 kilometrin voittaja Samu Halme ajoi maaliin jäätävällä yli 10 minuutin aikaerolla, mutta seuraavat vajaat 10 sijaa menivät muutaman minuutin sisään. Vaikka nyt ei ihan täysin krampin kasvatiksi voi poikaa lukea niin aina voidaan tyytyväisenä myhäillä että yhdessä ollaan Lahden seudun hankalimpia kivikoita ajeltu montakin kertaa. Toivon mukaan Eemil on jotain meiltäkin oppinut.