Syöte MTB 2014

MC Krampin hirvet nähtiin elokuun alkupaivinä viilettämässä pitkin eteläisen poronhoitoalueen polkuja kilapnumerot polkuyörän tankoihin kiinnitettynä. Kysehän oli tietysti Krossikommuunin yhdessä Iso-Syötteen yrittäjien ja Taivalkosken urheilijoiden kanssa järjestämästä Syöte MTB 2014 -maastopyöräkilpailusta. Vaikka lisenssillä kilpailevia Kramppilaisia ei juuri olekaan, on maastopyörätapahtumissa yleensä varsin mukava edustus. Tällä kertaa mukana oli peräti kahdeksan Kramppilaista, jos Uitto Junior lasketaan mukaan -ja miksipä ei laskettaisi, nuori mies kun on kramppilenkeillä vakiokasvo, vaikka lisenssisyistä kilpaileekin LaPy:n asussa.

Kauas oli pitkä matka, ja n.1400km edestakaista kisamatkaa taitettiin erilaisissa kokoonpanoissa ja osalla oli vielä perhekin mukana lievittämässä koti-ikävää. Tällä kertaa majoittautuminen tapahtui viime vuodesta poiketen pääkallopaikalla, eli Iso-Syötteen huipulla. Pikku-Syöte, ”Teletappikukkula” todettiin viime vuonna sijainniltaan hankalaksi.

Kisapäivää edeltävän yön rankkasateet huuhtelivat kisareitin sopivan kosteaksi, joten pölyistä ilmaa ei tarvinnut urheilijoiden hengittää. Sen verran aamuaurinko kuitenkin lämmitti, että pitkospuut ja kivet ehtivät kuivaa ennen kilpailijoiden rynnistämistä radalle. Muutenkin sää oli otollinen kilvanajoon noin kahdenkymmenen lämpöasteen ja auringonpaisteen ansiosta.

Kisa meni Kramppilaisilla hyvin. Teknisiltä murheilta vältyttiin, pintanaarmuja kummempia vaurioita ei tullut kuskeihin ja tiimin jäsenet olivat omiin suorituksiinsa tyytyväisiä. Menestystäkin saatiin allekirjoittaneen kihnuuttaessa oman sarjansa kakkoseksi. Mainittakoon vielä Emilin (joka olisi voinut ikänsä puolesta ajella junnuissa) viidestoista sija kilpasarjassa.  Lisäksi arpaonni  suosi Porttia ja Petteriä, jotka palkittiin tavarapalkinnoin. Rata ja kisajärjestelyt oli hoidettu hienosti. MC Kramppi osallistui myös joukkuekisaan kahdella tiimillä: MC Kramppi Nokipannu Racing ja MC Kramppi MTB racing  Saludo. Kahvitaukoja ei kuitenkaan pidetty -ehkäpä siitä syystä, että huolloissa ei ollut kahvia tarjolla. Siinä olisikin selkeä parannuskohde – tosiasiahan on, että missä MC Kramppi – siellä kahvitauko. Tuloslistoja voi ihmetellä kisasivuilta.

Lisään tähän Krampin keskustelusivuilta lainattuna muutamia lauseita, jotka kuvaavat kisatunnelmia:

Nokipannu Racingin Rimppakinttujaoksen puolesta voin todeta, että reitti on loistava. Polkua riittää ja riittää, on nopeaa ja toisaalta todellista työpätkää.

Reitti oli hieno kuten olosuhteetkin, maastopyöräilyä siis parhaimmillaan. Rankka reissu, mutta ehdottomasti sen arvoinen!

Olihan tämä myös porukkalenkkeilyä paraimmillaan.

Pulevardi oli maastollisesti haastavaa, mutta Evon kivikoista ja Liipolan mangrovesta haettu sitkeys auttoi.

Omalta kohdaltani retki meni ennakko-odotuksiin nähden reilusti yläkanttiin.

Muutama kuva reitiltä, valitettavasti kaikista hurjista ei ole kuvamateriaalia. Kuvat napsaisi Markku Eilola-Jokivirta ja Fillarifoorumin nimim. Itiq (linkki kuvagalleriaan)

orLBWe8
Oli pakko ajaa kovaa ehtiäkseni maaliin ennen voimien loppumista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…riemua on pelkkää, hymyyn käypi suu!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…Helpoimmat osuudet ajettiin yhdellä jalalla.

Positiivisista kokemuksista päätellen on enemmän kuin todennäköistä, että ensi vuonna MC Krampin hirvet väistelevät poroja taas Syötteen tarjoamilla, huikaisevan hienoilla poluilla. Pitempiä jorinoita aiheesta on tarjolla MC Krampin keskustelufoorumissa, jossa toki saavat keskustella muutkin kuin Kramppilaiset.

Mika