Saariselkä MTB Stages 3

Saariselkä MTB Stagesin kolmannen matkan pituus oli 52km. Viimeisen kisapäivän aamuna lämpömittari näytti -2 ja pientä lumisadetta oli havaittavissa kun aamupalaa syötiin. Pientä mietintää aiheutti mitä vaatetta laitetaan päälle.

Lämpötila lähdön hetkellä nollassa.

Päätettiin ennen lähtöä, että sijoitutaan lähdössä kärkipäähän niin päästään hyvään letkaan heti alussa. Vauhdikkaasti lähdettiin matkaan ja kohti Kiilopäätä.

Alkumatka n. 4km mentiin latupohjaa kunnes kurvattiin parin kilometrin mittaiselle Ruijanpolulle. Takaisin latupojalle ja nousemaan Ahopäälle. Vaikka kyseessä on latupohja niin se ei todellakaan ole tasainen ja nopea. Ura muuttuu kivikkoisemmaksi nousun edetessä Ahopäälle, josta päästiin vauhdikkaaseen laskuun. Sitä ennen piti nostaa katse kohti Urho Kekkosen kansallispuistoa.

Kiilopään huollossa (11km) urheilujuomat ja nopeasti jatkamaan Tasen vetämään 5-kuskin letkaan.  Kiilopään ja Kakslauttasen välillä ajetiin hienoja ja pääasissa vauhdikkaita single-trackia, mutta myös kivikkoisempia ja teknisiä kohtia myös oli. Pitipä kerran myös jalkautua kun poroaidan yli oli tehty portaat, jossa meidän letka hajosi.

Tase hävisi horisonttiin ja minä jäin kahden muun kuskin taakse hetkeksi aikaa. Pikku hiljaa sain ajettua 6-kuskin letkan kiinni, jossa myös Tase oli. Siinä sitten Tase kertoi, että oli unohtanut geelit matkasta. Onneksi meidän oma huolto (Heikki) oli paikalla ja saatiin nopeasti geeliä myös Taselle.

Sitten siirryttiin E75-tien länsipuolelle ja matkaa jatkettiin kuuden kuskin letkassa hiekkatietä ja myöhemmin kärrypolkua. Vauhtia oli välillä niin, että hirvitti, kuinka pitkään jaksaa kun noutaja tulee. Lisäksi tällä etapilla ei puhuttu kovinkaan paljon Tasen kanssa vaan keskityttiin ajamiseen.

Tulossa 30km kohdalle olevaan huoltoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajettiin kultakaivauksien ohi, oli puusiltoja, joen ylitys, isoista kivistä tehty silta… Tuntui, että maisemia ei ehtinyt katsoa, koska piti olla tarkkana ja pysyä letkan mukana.  Pikku hiljaa saavuttiin Saariselälle ja letka vaan pysyy kasassa. Saariselän huollon (40km) jälkeen saatiin porukkaan vielä yksi fat-bike kuski lisää. Edessä on ns. 11km kirikierros, jonka aikana käytiin Urupäällä ja Kaunispäällä. Reitti oli tuttu jo perjantailta, mutta nyt se ajettiin toisinpäin.

Tase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letka pysyy edelleen lähes kasassa kun ollaan Kaunispään laella, jossa otan pienen spurtin ja päätän lähteä ensimmäisenä laskuun, joka käy välillä asfaltillakin ja lähempänä maalia muutama todella märkä kohta. Sain sen verran eroa porukkaan, että ehdin ensimmäisenä maaliin lähes koko lenkin koossa olleesta letkasta. Takana tulevat jäivät reilu 30sekunttia, jossa myös Tase tuli maaliin.

Viimeisen etapin sijoitus oli 10 ja aika 3:08:46. Tasen sijoitus 14:sta ja aika 3:09:33. Kokonaiskilpailussa sijoitus on 16:sta ajalla 9:41:03 ja Tase 17:sta ajalla 9:41:49 (152km). Reilusta 51 osallistujasta 37 ajoi kaikki matkat maaliin.

Cannondale bros team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteenvetona voi sanoa, että etapit oli hienoja. Järjestelyt toimi loistavasti ja kilpailujen jälkeinen ruoka oli hyvää Pirkon Pirtissä.

Lisää kuvia ja videoita Saariselkä MTB reissusta

ps. videoviestit on kohdistettu MC Krampin porukalle 🙂

Jari Marttila