Saariselkä MTB Stages 1

Saariselän MTB Stagesin ensimmäinen matka oli Kulmakurun kierros 60km. Kilpailu päivän aamuun herättiin kirpeässä +2 asteen lämpötilassa. Pikku hiljaa aurinko alkoi paistamaan ja lämmitti keliä.

Hetki ennen starttia

Startti oli klo 12. Ensimmäisenä suunnattiin Kaunispään  (438m) laelle, josta laskettiin vauhdikasta ja kumpuilevaa polkua kohti pohjoista. Seuraava Urupää, joka on korkeudeltaan melkein samaan luokkaa kun Kaunispää. Sitten takaisin kohti startti paikkaa, jossa ensimmäinen huolto (11km).

Kohti erämaata, pitkiä polkuosuuksia ja avotunturia. Kuusipään laella maltoimme pysähtyä ja ottaa kuviaIMG_8279.

 

 

 

 

 

 

Kohti Tolosjokea, jossa järjestäjien mukaan vettä virtasi edellisvuotta enemmän ja kivikkoinen joki piti ylittää rauhallisesti. Ajaa ei saanut, eikä olisi pystynyt, koska oli niin kivikkoinen.

Tolosjoen ylityksen jälkeen alkaa pitkä nousi. Nousu palkitaan tunturin huipulla. Syvä ja jylhä Kulmakuru aukeaa aivan kisareitin vieressä ja näkymät kaikkiin suuntiin ovat uskomattoman hienot. Tästä eteenpäin reitti jatkui pitkänä ja hienona polkualamäkenä.

40km huollossa oli myös meidän teamin oma huolto. Isäni Heikki oli siellä meitä vastassa. Minä vaihdoin toiset ajokengät ja kuivat sukat. Olipa mukavaa jatkaa tästä kuivilla jaloilla kohti maalia.

40km kohdalla omassa huollossa

 

 

 

 

 

 

 

Lasku osuuksilla kuitattiin monia kanssakilpailijoita ja ylämäissä taisteltiin, että pysyisivät takana, mutta aina se ei onnistunut.

Kohti Kiilopäätä, jonka jälkeen viimeisen tunturin valloitus kun noustiin Ahopäälle. Ahopäältä laskettiin tosi kivikkoista alamäkeä, jossa ei haluttu hajoittaa renkaita kun matkaa maaliin oli enää alle 9km. Tässä alamäessä jätätettiin Ahopäälle noustessa taakse hiipineet kanssakilpailijat.

Loppumatkan polut tultiin sitten vauhdikkasti. Laanilasta viimeiset 4km:a hiekkapintaista latupohjaa myöten. Maaliin tultiin tuttuun tapaan rinnakkain kädet ylhäällä.

Raporttia kirjoittaessa virallisia tuloksia ei ollut saatavilla. Aika molemmilla sama n. 4h ja sijoitukset harraste sarjassa Tase 18 ja Jartsa 19.

IMG_8304

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jari Marttila