Saariselkä MTB Stages 2

Saariselkä MTB Stagesin toisen matkan pituus oli tarkoitus olla 80km. Järjestäjät päättivät kisa-aamuna, että reitti lyhennetään 40km matkaksi. Iltapäiväksi luvattu kova tuuli (10m/s) ja +4 asteen lämpötila tuntuu tunturissa -2 asteiselta ja siihen päälle kova vesisade.

Lähtö klo 10 ja ensimmäiseksi suunnattiin Kaunispäälle. Nousu on n. 2km mittainen ja jyrkkenee loppua kohden. Kaunispäältä aukeaa huikeat maisemat, mutta nyt näkyvyys oli vain n. 100metriä. Kaunispään huipulta lähdettiin hienoon n. 3km mittaiseen laskuun kunnes taas lähdettiin nousemaan kohti Palopäätä. Palopäällä oli n. 500m mittainen kivikkoinen ylämäki osuus, jossa Tasen kanssa edettiin sen verran hyvää vauhtia, että saatiin kanssakilpailijat jäämään.

Lasku Joihkun kodalle oli vauhdikas ja mutkikas, joka tarjosi vauhdin hurmaa Cannondale bros teamille. Sitten oltiinki ekassa huollossa (11km) Joihkun kodalla.  Huollosta lähdettiin taas nousemaan ja kohti Urupään huippua, josta tultiin alas hienoa mutkittelevaa polkua ja yli pohjoiseen menevän E75-tien yli. Tästä jatkettiin pitkän matkaa enimmäkseen hiekkatietä ja 23km huoltoon.

Kuusipään nousu oli kumpuilevaa ja hidasta mönkijäuraa, josta laskettin vauhdikaasti alas. Tässä vaiheessa minulla oli pieni tekninen ongelma kun ketju hyppäsi alarissalta pois. Nopeasti saatiin yhdessä (Tase) tuumin fillari kuitenkin ajo kuntoon. Laskujen mukaan 7kuskia ehti ohi, jotka kuitattiin ennen maalia.

Laaniojan varressa ylitetään pieniä puroja ja itse Laanioja useamman kerran. Onneksi monessa ylityksessä oli pitkoksia tai siltoja, jotka sateen johdosta oli aika liukkaita. Pikku hiljaa saavuttiin Laanilan kultamaille ja viimeisille poluille. Viimeiset n. 4km oli perjantain tapaa latupohjaa melkein maaliin asti.

Sijoitukset harraste sarjassa Tase 19 ja aika 2:32:23.8 ja minulla 20 ja aika 2:32:24.1. Toisen etapin jälkeen ollaan sijoilla 15 ja 16.

Maalissa on helppo hymyillä.