Polut ja reitit

Polku

MC Krampin kollektiivinen muisti on valtava. Polkuja ja polukkeita on Lahden alueella paljon, ja niiden kaikkien muistaminen kysyy Stephen Hawkinsins aivoja. Jotta tämä maastopyöräkulttuurin tärkeä osanen ei joudu ajan myötä unholaan, on alle kerätty muutamia paloja ja hajanaisia linkkejä Lahden alueen monipuolisesta polkutarjonnasta:

Trailmap.fi – paras ja kaunein karttapalvelu maastopyöräilijöille. Luultavasti yli puolet poluista Päijät-Hämeen alueella on lähtöisin  Kramppilaisesta kynästä

Strava Heatmap Lahti – tässä näet suosituimmat reitit…jos reitti ei kulje tiellä, niin se on nauhoitettu mitä luultavimmin maastopyörällä. Muistathan Stravata omat reittisi niin saadaan kartta pidettyä ajan tasallla.

Lettumäki by Portti

Tiirismaa-Tapanilan talvipolut talvi 16-17 by Jaakko S.

Asikkala – Tarus – Evo –  Asikkala

Kymijärven kierto

Pohjoisen Lahden kaupunkipolkuja

Kukonkoivun reitit

Lapakisto

Vääksy-Pulkkilanharju-Kalkkinen-Vesivehmaa-Vääksy / Maantiepyörällä

Reitti lähtee Vääksyn kanavalta kuntakeskuksesta kulkeakseen avoimen peltomaiseman halki Asikkalan vanhalle kirkonkylälle. Kirkolta jatketaan Pulkkilanharjun postikorttimaisemiin ja siitä edelleen kohti Sysmää. Pulkkilanharjun jälkeen käännytään oikealle kohti Kalkkisten kylää. Kalkkisissa Mani -baari ja Pihamaan viinitila tarjoavat paussipaikan. Päijänteen ja Ruotsalaisen yhdistävän Kalkkisten kanavan ylityksen jälkeen upean mutkainen ja harvinaisen mäkinen reitti 2014 talvella asfaltoitua Kopsuontietä pitkin. Tie huipentuu Harjumäen nousuun, jolla korkeutta miltei sata metriä ja pituuttakin lähes puolitoista kilometriä. Vehkoonharjun alamäessä voi vielä tehdä reitin huippunopeusennätyksen. Lopuksi vielä jäähdyttely ja paluu Vääksyn kanavalle.