Pine Ridge MTB, Mäntyharju 17.8.2013

Pine Ridge MTB tapahtuma, Mäntyharju-Repovesi-Mäntyharju

Osallistujia tapahtumassa oli 52. Porukka jaettiin jo ilmoittautumisvaiheessa kolmeen ryhmään. Ajokoira (90km) ja nautiskelija (45km) ryhmät ajoivat Repoveden kansallispuiston Saarijärven sisääntuloon asti ja kolmas ryhmä lyhyemmän matkan (30km). Ajokoira ryhmä ajeli Repovedeltä vielä takaisin Mäntyharjuun aika pitkälti samoja uria kuin mennessä. Nautiskelijat palasivat autoilla Mäntyharjuun. Ajokoira ryhmän oppaana oli Mikko Tommola ja muut olivat tuttuja mm. Kouvolan porukkalenkeiltä Kai, Mikko ja Aleksi sekä allekirjoittanut. Startti tapahtui Mäntyharjun Kisalan pihasta klo 9.

Uutta maastopyörä reittiä on tehty Mäntyharjun puolelle todella paljon ja yksi uusi laavu. Laavuja reitiltä löytyy useampi. Viimeiset polut olivat valmistuneet tapahtumaa edeltävällä viikolla. Tämä osuus oli aika pehmeää sateiden jäljiltä ja siellä sai töitä tehdä, että eteenpäin pääsi. Reitti on paikoin aika mäkistä, joten ei siellä ihan helpolla pääse. Uuden polun leveys on pienen kaivinkoneen verran. Pintamaat on kuorittu pois ja pahimmat kivikot tasoiteltu.  Kapeampi polku tulee ehkä muodostumaan vuosien varrella kun aluskasvillisuus kasvaa ja pyöräilijät sekä muut liikkujat, jos ja kun kulkevat samaa uraa.

Kouvolan puolella reitti kulkee vanhaa ns. Valkealan ulkoilureittiä ennen kun tullaan Repoveden kansallispuistoon, jossa ajo on sallittu huoltoteillä ja sovituilla urilla. Kouvolan puolella on aika huikeita maisemia ja pari kunnon fillarinkantomäkeä. Puolimatkan krouvina Repovedellä oli Saarijärven sisääntulo, jossa tapahtuman toinen huoltopiste (n. 45km) sijaitsi. Toinen huolto oli Pitkäjärven laavulla kun oli ajettu n. 15km Mäntyharjusta. Reitillä ajetaan latu-uraa, uutta polkua, hiekkatietä (välillä aika pitkälti), pitkospuita, vanhaa kangaspolkua etenkin Kouvolan puolella, joka on välillä sopivan teknistäkin, mutta ajettavissa.

Ajokoira ryhmä palasi takaisin Mäntyharjuun n. klo 16:sta jälkeen. Kai ja Aleksi eivät olleet enää mukana matkassa. Kailta hajosi takavaihtaja jo alkumatkasta. Aleksin jalat sippasi vähän ennen puolta matkaa. Kilometrejä tuli n. 84km ja ajo-aika n. 6h Sport Trackerin mukaan. Tutustumisen arvoinen reitti, joka varmasti paranee vuosien varrella. Mielestäni paras ajankohta ko. reitillä on liikkua kesäkuu alun ja elokuun puoleen välin aikoihin. Silloin reitin lähellä olevat kahvipaikat on varmemmin auki 🙂

Jartsa 19.8.2013

IMG_1435