Merida MTB Finlandia 2013 – tuloksia

Mc Krampin näkyvyys Merida MTB Finlandiassa oli tänä vuonna vahva. Matkaan lähti peräti kuusi kuskia ja edustusta löytyi miltei jokaisesta sarjasta. Edellisten päivien vesiryöpyt olivat kastelleet polkuja hieman, mutta ajoalusta oli oikein mukava ja keli näytti olevan kuin tehty maastopyöräilyyn. Pitkänmatkalaiset starttasivat puoliltapäivin ja vajaamatkalaiset vartti sen jälkeen. Ensimmäisen kierroksen lähestyessä loppuaan taivas aukeni ja vettä vihmoi ”ihan sikana”. Vajaamatkalaiset saivat nauttia virkistävästä sääilmiöstä vain muutamia kymmeniä minuutteja, kun pitkänmatkalalaiset puolestaan saivat vettä niskaansa liki toisen kierroksen puoliväliin. Sade oli tietysti muuttanut polun luonnetta, ja vesi ja lukemattomattomien kanssakilpailijoiden renkaat olivat nostaneet rapa/kura/savi/lieju -esiintymien määrän toisen potenssiin.

Teknisiltä murheilta kisassa vältyttiin kautta koko kramppilaisten rintaman ja vauhtikin riitti melkein voittoon. Parhaiten sijoittui Eemil, pokaten M18 -sarjassa pronssisen mitalin. Tämä on hyvä suoritus 16-vuotiaalta, joten Markon kannattaa pyytää Hapea muuraamaan suuremman takan tai upgreidaamaan reunusta,  jotta vahvajalkaisen nuoren miehen pokaalit mahtuisivat jatkossa takanreunukselle. Myös Marko menestyi omassa sarjassaan ollen 12. Lyhyellä matkalla itse olin sijalla 32, Petterin korjatessa sijan 87. Työn sankarit Antti ja Jussi sijoittuivat hienosti ensinmainitun hieman nopeampana korjatessa sijan 59, Jussin ehdittyä maaliin 65:ksi nopeiten.

Erityisesti kaiken kokeneita piinkovia kramppilaisia hämmästytti kaiken maailman pumpunlainaajien ja uusavuttomien ilmestyminen polkujen varteen. Kun maastoon lähdetään kilpaa ajamaan, olisi vähimmäisvaatimuksena pumppu, varakumi ja rengasmuovit sekä taito käyttää noita, ilmeisen kummallisia vempeleitä.

MC Krampin kisajaoston sijoituksethan ovat syntyneet ahkeralla työllä ja porukkalenkeillä nautituilla kofeiinipitoisilla urheilujuomilla sekä lyhyitä hiilariketjuja sisältävillä elintarviketeollisuuden tuotteilla. Tavallinen rahvas tuntee nämä nimillä ”kahvi” ja ”pulla”.

Lisää kisaraportteja löytyy MC Krampin keskustelusivuilta kohdasta Merida MTB Finlandia 2013. Omasta suorituksestani raportti blogissani.

Mika 10.8.2013

Jussin viimeiset kisametrit, täysissä sielun ja ruumiin voimissa?