MC Krampin syyssafari on nyt poljettu

Lauantaina, lokakuun viidentenä päivänä, nähtiin Kalliolan koululla säväyttävä näky, kun 47 maastopyöräilijää kiipesi pyöriensä selkään ja lähti valloittamaan pohjoisen Lahden maastoja MC Krampin alkuasukasoppaiden johdolla. Vuoden hiljaiselo ei ollut vähentänyt kiinnostusta kramppilaisten polkuverkostojen tarkistamiseen. Sopivia nuotteja oli haettu porukalla pitkin syksyä ja myös järjestävän seuran jäsenistölle tuli tutuksi melko lailla uusia, hyviä polkuja. Yksi syyllinen polkutietokannan päivitykseen oli Soltin lammelle pesänsä ja patorakennelmansa nikkaroinut majava, joka oli siinä sivussa hukuttanut kilometrikaupalla hyvää rantapolkua.

Nämä 47 polkijaa lähtivät neljään nopeustavoitteeltaan erilaiseen ryhmään jakautuneina etsimään teknistä, mutta kuitenkin nautinnollisen haastavaa polkua, joka lopulta johtaisi pullakahvin äärelle. Kolmen ryhmän polku johti Holman Nesteelle, josta matka jatkui kaffepaussin jälkeen kohti Lahden kaupunkipolkuja ja siitä edelleen lähtöpaikkaan, jossa lämmin sauna odotti. Yhden ryhmän matka johti puolestaan Karistoon, jossa niin ikään wiineri-tsufee -combo teki kauppansa. Muutamia rengas- ja ketjurikkoja lukuun ottamatta matka eteni mukavasti kaikissa ryhmissä, eivätkä muutamat OTB:t meininkiä juuri jarruttaneet.

Keliolosuhteet olivat mitä parhaat ja renkaan pito hipoi täydellisyyttä niillä märimmilläkin poluilla. Hyvä tuuri sinänsä, illalla alkanut vesisade oli sitkeää laatua. Kramppilaisten purkupalaverissa saunan lauteilla todettiin päivän olleen onnistunut ja matka- ja aikatavoitteet tuntuivat toteutuneen jokaisessa ajoryhmässä. Maasto oli teknistä, mutta sitä seikkaa pyrimme tuomaan ”markkinoinnissakin” esille, jotta ikäviltä yllätyksiltä olisi vältytty. Tällainen tekninen ajelu sopii hyvin tasapainottamaan Lahden seudulla yleensä järjestettävien MTB-kuntotapahtumien nopeita ja tasaisia reittejä.

Ensi vuonna uudestaan, puitteet luultavasti ovat toiset, mutta konseptin perusajatus pysynee samana; mud, sweat and coffee breaks!!

Mika


Allekirjoittaneen reitti