EVO MTB 2016 – Noin seitsemän teesiä

Meiltä tiedustellaan usein, mitä tulee huomioida Evon -maastopyörävaellukselle osallistuttaessa? Tässä noin seitsemän teesiä, joita toki voi soveltaa kaikessa maastopyöräilyssä ja elämässä yleensäkin aina verosuunnittelusta parisuhteen hoitamiseen.

1. Per*e I

Tämä on yksi kuumimmista puheenaiheista kun pojat kokoontuvat harrastamaan. Varmista, että voitelu on kunnossa jotta takapää kestää koko päivän satulassa. Osa kramppilaisista käyttää takaosastonsa hyvinvointiin pullokaupalla Linolaa. Tai oikeastaan käyttäjiä on vain yksi (onneksi), muutenhan voisi Irwiniä lainatakseni käydä niin, että ”pullo kiersi ringissä ja irvisteltiin vain”.  Kelvollinen jakkara on myös edellytys miellyttävään matkantekoon, kiinankuituhäristimet kannattaa jättää maantiepyörään (siihen, jolla ei edes ajeta, vaan postaillaan kuvia Fillarifoorumin ”pyöräsi kuva” -osastolle). Suurin osa retkueen jäsenistä tyytyy vain valittamaan, osa hiljaa mielessään, osa äänekkäästi voimasanoja karjahdellen. Jotkin kramppilaiset ovat karaisseet takapuolensa herra tietää  millä menetelmällä, joten ei tästä aiheesta enempää.

2. Per*e II

3. Hyttyset

Näitä riittää, joten on hyvä käyttää jotain karkottavia valmisteita:

Fingerpori, Pertti Jarla
4. Supliikki

Nythän on niin, että osallistuakseen retkelle ei todellakaan tarvitse olla puhelias. Puhekyvystä on toki apua. Tietysti Evokeskuksen kassaneidin kanssa flirttaamisessa kyvystä laukoa kuluneita vitsejä ja pikkusukkelia kommentteja on huomattavasti apua, mutta mitenkään välttämätöntä se ei ole. Ilmoittautumislistassa on nimittäin sellaisiakin nimiä, että puhetta riittää vaikka ketään muita ei olisi kymmen hehtaarin alueella. Tämä on erittäin kätevää, koska näin villieläimet ja muut retkeilijät tahi luonnonystävät ymmärtävät pysyä pois alueelta.

5. Sauna

Saunominen kuuluu pyörävaellukseen. Lauteilla on tapana kehua kaverin suorituksia ja vähätellä vaatimattomasti omia huippusuorituksiaan Evon kivilouhikossa. Kun tämä on jokaisen osallistuneen kohdalta läpikäyty, on kaikilla hyvä ja levollinen mieli. Laiturilta on kiva pulahtaa Päijänteen Asikkalanselkään ja huuhtoa kaikki hiet, liat ja matkan tomut ja jynssätä palautuminen käymään. Pääkaupunkiseudulla asuvan kannattaa muistaa Päijännetunnelin olemassaolo, jos kesäkuun puolivälin paikkeilla ajattelit nauttia lasillisen raikasta hanavettä.

6. Kalusto

Totuushan on, että se oma pyörä on kaikista paras. Toiveena on, että tätä ei tuotaisi kuitenkaan liian voimakkaasti esille, koska yleensä ne eniten kehutut pyörä tuppaavat hajoamaan matkan varrella. Reissu on taitettu jäykkäperälläkin, joten peruspyörä riittää. Jäykkäperällä reissuun osallistumisesta on se seuraus, että teesin 1 asioista riittää keskustelua pitkään vielä somessakin. Tällä kertaa mukana on läskipyöräkin, joten luultavasti saamme nauttia fillarifoorumin yli 7000 viestin rengasspekulaatioiden hedelmistä.

7. Litkutus

Litkutuksen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Onnistuessaan tuottaa iloa ja tyydytystä koko päiväksi. Suositellaan tekemään kuitenkin jo  kotona ennakkoon. Siinähän voi pyytää vaikka Rouvaa® tai Naapurin Rouvaa® avuksi.   Homman voi kyllä tehdä käsinkin, mutta vaatii melkoista mielikuvitusta ja sorminäppäryyttä. Apuna voi käyttää kaikenlaisia vekottimia, joista kuumin uutuus taitaa olla Napsautin®. Kompuralla homma hoituu ammattimaisesti. Kahvikupillinen litkua on riittävä satsi.

8. MC Kramppi Evo 2016 Featured by ??

Meillä on joka vuosi ollut erikoisvieras kutsuttuna reissuun mukaan. Viime vuonna tuon kunnian sai Kate Upton. Valitettavasti hän ei kaikilta kiireiltään ehtinyt kuitenkaan osallistumaan. Nyt kun eletään toukokuun viimeistä päivää, olisi aika alkaa miettimään, kenet tänä vuonna kutsumme mukaan. Kimille kutsu on lähtenyt, mutta voi olla että matkustusasiakirjojen järjestämisen kanssa voi tulla hankaluuksia.

Tässä huolletaan Kramppilaisten kalustoa kestämään Evon äärimmäiset olosuhteet.

Joten, olemme avoimia ehdotuksille. Voit jättää oman ehdotuksesi Evo 2016 -keskusteluun MC Krampin keskustelupalstalle, jossa ajatustenvaihto käy muutenkin kuumana kaikkeen maastopyöräilyyn liittyen.

ps. Keskustelufoorumi toimii myös Tapatalkilla

31.5.2016 Mika