Aulanko MTB 2015

Antti:

Tuli kevään korvilla ilmoittauduttua Aulanko MTB tapahtumaan. Matkaksi valikoitui puolikas eli 25km, tosin tälläkin matkalla saa ajettua itsensä tyhjäksi energioista. Tai näin ainakin minulle kävi. Aamulla kamojen pakkailua ja miettimistä missä varusteissa lähtee, meillä kun totutusti alkoi vesisade. Sekalainen varuste valikoima mukaan ja matkalle. Aulangollahan olikin selkeää ja saattoi aurinkokin jostain pilkistää.

Numero lappu kiinni ja valmistautumaan lähtöön, kävin lähdön lenkin ajelemassa ja osan nousua jotta tietäisi sitten alkuruuhkassa vähän mitä on edessä. Lähtölenkki kiersi rannan läheisyydessä lenkkipolkua pitkin ja koukkasi takaisin kylpylän ja hotellin välistä. Tässä tein huomion että kun lähtö koittaa saattaa tällä rantapolulla olla aika ruuhka. Ja onnettomuudeksi kun lähdimme liikkeelle siellä oli kärkiporukassa tapahtunut kolari. Kuski vaikutti olevan aika sekasin pyörän raatonsa alla ja kalustovaurioita näytti tapahtuneen. Ensiapua sinne alkoi juoksemaan joten katsoin tilanteen olevan hallinnassa ja jatkoin ajoa. Suhteellisen eteen tuli mentyä, toki jätin kärkiporukalle kärkipaikat. Mika sinne eteen näkyi ennättävän ja se olikin sitten ainoa näköhavainto miehestä, senverran kuitenkin hänelläkin kulki.

Alun ensimmäiset ylämäet ovat teknisesti helppoja mutta mutta…vauhti ja mäkien pituus tuntui olevan jälleen nautintoa koko rahalla 😉 Keväällä hommattu lyhyempi stemmi ja pienen pituus kasvun koennut Fox antoi varmuutta laskea näkötorninkin laskut vauhdikkaasti. Loppulenkistä reitillä löytyy muutama tekninen ja jyrkkiäkin nousuja, näissä osassa sai suosiolla ryhtyä taluttamaan.

Teknisillä poluilla ja märillä suopätkillä tuntui olevan positiivinen vaikututus ajoon, tuntui kulkevan hyvin ja tuli siinä muutama sijoitus aina napattua. Pääosin rata olikin kuivaa, mitä nyt suopätkät oli viimevuotistakin märempiä. Muutama kilometri ennen maalia tuli kurkittua ketä perässä tulee ja olihan sielä 1 kierroksen miehiä parikin. Löylyä koneeseen, sikäli enään paukkuja löytyisi ja lähtöpaikalle asti pidinkin heidät takanani mutta maaliin tultiinkin rantareitin kautta. No siinä vaiheessa oli patukat kaikkensa antaneena ja kaksi kaveria pyyhkäisi karkuun, ei kulkenut vaan enään ja selkä alkoi moisesta vauhdista olemaan loppu…

No maaliin päästiin ja tyytyväinen täytyy olla, kalusto pelasi moitteetta mitä kuski oli ehkä hiukan ylipukeutunut. Saattoi että oli vähän lämmin. Kaiken tämän kruunasi kotiin unohtamani vaihtovaatteet ja pyyhkeet… no näitä sattuu. Sijoitukseksi tuli 6. viimevuoden tapaan. Oma aika oli 1:40:20 reilu 5 minuuttia voittajalle jääneenä. Pidän kevään kilometrimäärään nähden hyvänä. Kohti uusia tapahtumia.

AnttiL

 

Mika

Jo perinteeksi muodostunut Aulangon mara kulki jokseenkin samalla tavoin kuin edellisenä vuonna. Muutama tekninen ongelma matkalle sattui, mutta niiden yhteisvaikutus loppuaikaan ja sijoitukseen ei vaikuttanut kai juuri mitenkään. Ensimmäiseen ylämäkeen saavuin sijalla 31, joten muutama selkä tuli matkalla vastaan ennen kuin ylitin maaliviivan  neljäntenätoista.  Toinen kierros tuntui kulkevan kevyemmin kuin ensimmäinen. Jälkikäteen käppyröistä analysoituna toka kiekka menikin muutaman sekunnin ensimmäistä nopeammin. Gepsi myös väittävää kokonaisajan olleen kolme minuuttia nopeamman kuin järjestäjän kellottamana, mutta tiedä noista sateliiteista. Sykkeistä päätellen kiristämisen varaa olisi toisella kierroksella vielä ollut, ilmankos ei maalissa tuntunut kovin pahalta.

Kumallinen episodi sattui toisella kierroksella, kun joku erikoismies ilmoitti tieosuudella menevänsä edelleni kun on kuulema nopeampi polulla. No, päästin kaverin eteeni. Puolen kilometrin jälkeen ohitin hemmon sillä samaisella polulla, kun vauhti oli kovin vaatimatonta. Ehdin maalissa miettiä hyvän tovin, mitä miehellä mahtoi päässä liikkua ennen kuin hän suoriutui taipaleeltaan.

Rata oli hieno ja merkkaukset esimerkillisiä. Eiköhän sitä ensi vuonnakin olla viivalla, jos vaikka tällä kertaa läskipyörällä ja vajaalla matkalla.

Mika